Geen paling maar wel lekkere berloumi! Dat is halloumi (griekse grillkaas), gemarineerd in Italiaanse kruiden, te vinden in de lokale supermarkten. Praktisch aan deze kaas is dat je ze kunt grillen in de pan zonder dat hij smelt.
- Snijd je blok berloumi in plakken en grill ze in je pan langs weerszijden tot de kaasjes goudbruin zijn.
- Blancheer ondertussen een paar handen vol spinazie.
- Overgiet de plakken met een lichte room, kruid met peper en zout.
- Laat de room even inkoken. (Feestelijke toets: klein beetje cognac)
- Voeg dan de spinazie toe en werk af met bieslook.
- Serveer met een fris slaatje. Lekker hierbij is geraspte rauwe knolvenkel, die je met beetje olijfolie, citroensap, peper en zout afwerkt. Of je kunt volledig voor groen gaan en een rauw slaatje maken van fijngesneden savooikool of boerenkool.
Misschien ingrediënten die je niet gewoon bent van gebruiken in de keuken maar zeker een aanrader!
Groene groe(n)tjes!
Berloumi in ’t groen