QUINOASALADE
2 kopjes quinoa beetgaar gekookt met schep groentebouillon
2 kopjes diepvrieserwtjes, beetgaar geblancheerd of gestoomd
2 handvol spinazie, lichtjes gestoomd
1 aubergine, in plakken gegrild in de pan (gebruik voldoende olijfolie!)
4 eetlepels pijnboompitten, even geroosterd in een hete pan
1 teentje look, geperst
zwarte peper en grof zeezout
olijfolie
optioneel: handvol rozijnen, hennepzaad, pijpajuin…
En mengen maar! Lekkerst als je de salade lauw eet, met een paar plakken gegrilde halloumi…
LEKKER MELKJE
halve mango, in stukken
2 bananen, in stukken
sap van 2 sinaasappels
2 eetlepels honing
sap van halve citroen
2 eetlepels yoghurt
halve liter (amandel)melk
En blenderen (mixen) maar!
DETOX SAPJE
2 stengels groene selder
sap van halve citroen
2 handvol spinazie of boerekool
stukje geschilde gember (3tal cm)
paar blaadjes munt
1/3 ananas, in stukken (appel of peer zijn ook mogelijk, zorg voor 25cl sap van fruit)
Doe alles in de sapcentrifuge of slow juicer. Een andere optie is mixen en door een zeef halen. Doe daarna 2 eetlepels van de pulp terug bij het sap, zodat je niet te veel vezels verliest.