En ook nu proberen we van Pasen een klein beetje feest te maken… Al is dat wellicht op een andere manier dan anders. Voor jullie daarom vandaag een lekker eenvoudig taartje.
Ingrediënten
* 3 eieren
* 175 g kristalsuiker
* 1tl vanillepoeder of -extract
* 175 g bloem
* 150 g gesmolten boter
* 1 tl bakpoeder
* 150 ml (plantaardige) melk
* zeste citroen
* optioneel (voor een Oosters tintje): 1 el ras el hanout (kruid te vinden in de supermarkt)
Verwarm de oven voor op 180° en vet een cakevorm in met boter of olie.
Klop de eieren met de suiker glad en doe er daarna de vanille, de bloem, de gesmolten boter, de citroenzeste, het bakpoeder en de ras el hanout bij. Klop tot een glad beslag. Op het laatste kan ook de melk bijgevoegd worden. Roer alles mooi dooreen en giet dan je beslag in de vorm. Zet de cake een 50tal minuten in de oven en prik met een mes om te zien of er geen deeg meer blijft plakken. Indien niet, is hij klaar.
Laat hem afkoelen op een rooster. Om deze cake te pimpen tot een feesttaartje kun je hem van een glazuur en gedroogde rozenblaadjes voorzien. Glazuur: laat 75 g poedersuiker smelten in 2 el water en 1 el citroensap. Roer glad tot een witte massa die je dan over de taart kunt gieten.